A fejlesztésnek köszönhetően már novemberben megérkezett Hatvanba a Mobilett Mira digitális mobil röntgen és a Mammomat Inspiration digitális mammográfiás röntgen készülék. Mindkét eszköz digitális; az egyik legmodernebb technikát alkalmazzák és illeszkednek a jelenleg már működő diagnosztikai rendszerhez. Konstrukciójuknál fogva minimalizálható a kezelői tévedések lehetősége és az ebből eredő felesleges sugárterhelés.

Szintén a most lezárult projekt keretében – már a többlettámogatásból - helyeztek üzembe decemberben egy újabb C íves képerősítő berendezést az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben. A biztonságos betegellátás követelménye indokolta a már meglévők mellé egy további ilyen eszköz munkába állítását.

A többlettámogatások révén nemcsak a hatvani kórház eszközparkja bővült, hanem egyúttal az intézmény által működtetett Aszódi Szakrendelőé is. Az év utolsó hónapjában egy direkt digitális felvételi és átvilágító berendezést telepítettek Aszódon a Tüdőgondozóba. A pályázaton belül az aszódi fejlesztés összértéke meghaladta a 133 millió forintot, és lehetővé tette a Tüdőgondozóban a nyáron megkezdett digitális átállás befejezését.

Forrás: Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet