A versenyen olyan hazai szakképző intézményekkel jogviszonyban álló tanulók vettek részt, akik az általános ápolói, az egészségügyi asszisztensi, mentőápolói, valamint a perioperatív szakasszisztensi szakma képviselői.

A Szent György Egyetemi Oktató Kórházon kívül még további két intézményben versenyeztek a diákok a középdöntőben, mindenhol egységesen ugyanazon a napon, és minden intézményben ugyanazt a feladatot kellett teljesíteniük a versenyzőknek. Az értékelés egy egységes pontrendszerben történik, és az elért pontok alapján derül ki, hogy kik azok a hallgatók, akik tovább jutnak az országos versenyre. Azok, akik az országos versenyen az első tíz helyezett között végeznek, többletpontokat vagy felvételimentességet kapnak bizonyos felsőfokú tanulmányok esetén.

A szervezésben az Ápolási Igazgatóság felügyelete és a Szakoktatói Csoport irányítása mellett az Oktatási Osztály és a Skill-labor teljes csapata részt vett. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház örömmel adott helyet a rangos eseménynek.

Forrás, fotó: feol.hu