Az állomásokon elhelyezett információs táblák infografika segítségével mutatják, hogy milyen egyszerű gyakorlatokat lehet az adott helyszínen végezni.

A Korányi Intézet mindig küldetésének tekintette, hogy a magas színvonalú orvosi ellátás mellett a lehetőségek szerinti nyugalmat és pihenést is jelenthessenek a kórházban eltöltött napok. Aktív és krónikus tüdőgyógyászati, mellkas sebészeti és a legmodernebb készülékekkel felszerelt légzési intenzív osztály mellett légzőszervi és kardiológiai rehabilitációs osztályt is működtet. A légzőszervi, valamint a szív és érrendszeri betegségek gyakran szövődnek egymással, társbetegségként fordulnak elő. Különleges lehetőséget teremt a szakemberek és a betegek számára az, hogy egy intézeten, egy épületen belül található mindkét betegségcsoport, az ezekben a betegségekben szenvedő betegek rehabilitációjának a lehetősége.

A betegek tervezetten, többhetes rehabilitációs programokon vesznek részt. Szakorvosok, gyógytornászok, pszichológusok és más szakemberek foglalkoznak velük. Emellett azonban elengedhetetlen része a foglalkozásnak az, hogy a betegek aktívan, a különböző mozgások előnyeit megtapasztalva vegyenek részt a saját maguk terápiájában. Ehhez nyújt újabb lehetőséget a sétaút és a rajta kialakított állomások, ahol egyszerű mozgásformákkal, sétával bővíthetik a rehabilitációs lehetőségeiket. Ebben természetesen a szakemberek megfelelő programokkal is segítik őket.

A séta, a gyakorlatok persze nem csak a betegek számára állnak rendelkezésre. Az egészségeseknek is fontos a sok mozgás. A betegeket látogató hozzátartozóknak is ajánljuk, hogy menjenek végig ezen az úton a gyönyörű természeti környezetben, végezzék el a gyakorlatokat, használják az egyszerű eszközöket. A feladatok teljesítése húsz percet vesz igénybe.

Forrás: Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet