A csaknem egy évig tartó nagyszabású rekonstrukció során új orvosi műszereket telepítettek a műtőkbe, valamint a betegellátás és a műtét folyamán keletkező adattömeg tárolására, továbbítására és valós idejű megjelenítésére alkalmas informatikai hálózatot építettek ki.

Az OMIII vezető szereppel bír az epilepsziasebészetben, a gyermek-idegsebészetben és az agytumorok kezelésében is, emellett világszinten is élen jár az innovatív idegsebészeti technikák kifejlesztésében, valamint az új neuromodulációs technikák bevezetésében. Az intézet falai között hajtották végre Magyarország első robotasszisztált agyműtétjét, valamint a 3D képi megjelenítésre alkalmas exoscope technológiát is itt alkalmazták először.

A négy megújult műtőt rendhagyó sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a sajtó képviselőinek, ahol élő közvetítésben követhették, mi zajlik az agykamrában egy endoszkópos beavatkozás folyamán, valamint a ROSA nevű egyedülálló idegsebészeti robot legelső betege is meghívást kapott az eseményre, hogy beszámoljon hogylétéről. További izgalmas részletek a Hír TV Radar című műsorában tekinthetők meg.

Forrás, fotó: HírTv, Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet