A hamarosan érettségiző 30 diák a 10. évfolyam nyári gyakorlata óta rendszeresen, tanévente, hetente egy napot töltött a kórházban. A gyakorlati oktatás alatt jó néhány gyógyító osztály tevékenységét megismerhették.

Az intézmény munkatársai és vezetői nevében a kórház ápolási igazgatója, Horváth Ferenc Károlyné megköszönte a diákoknak azt, hogy a szakmai gyakorlatuk során elkötelezetten és elhivatottan jelen voltak a Kórház életében.

Minden diáknak átnyújtott egy emléklapot, melynek soraiból így szól egy idézet: „a nálunk töltött idő alatt megtapasztaltátok az ápolói szakma szépségeit, nehézségeit, az együttműködést, az együttérzést, a segítségnyújtás okozta lehetőségeket, örömöket. Hetente tanúi voltunk személyiségetek fejlődésének, a kamaszkorból fiatal felnőtté válásotok folyamatának. Ballagásotok alkalmából szívből gratulálunk, és Reményik Sándor idézetével bocsátunk utatokra: „Egy lángot adok, ápold, add tovább és gondozd híven…” Az osztályvezető főnővérekkel és gyakorlati oktatóitokkal együtt az ápolói hivatás lángját szeretettel adtuk át, és kérjük ápoljátok, gondozzátok és adjátok tovább!”

Mivel a Padányi Katolikus Iskola végzős hallgatóinak fele jelezte, hogy érettségi után gyakorló ápolóként szeretne majd továbbtanulni, így sem tőlük, sem társaiktól nem búcsúzik a kórház. Megköszönve a diákok kedves gesztusát visszavárják őket, és remélik, hogy a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház munkatársaiként köszönthetik őket a jövőben!

A Veszprém TV tudósítását ITT tekinthetik meg.

Forrás, fotó: Csolnoky Ferenc Kórház, veszpremtv.hu