A találkozón részt vettek a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ), a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ), továbbá a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) képviselői.  

Az egyeztetést követően a tárgyalópartnerek írásban is rögzítették a korábban kihirdetett több éves béremelési program részleteit, amelynek eredményeként több mint 95 ezer egészségügyi dolgozó részesül jelentős béremelésben 2016. szeptember 1-jétől. 

A kormány a konzultációban hisz. Az egészségügyet érintő fontos kérdésekben az ágazat szereplőivel közösen lehet eredményeket elérni. 
Ezért az Egészségügyért Felelős Államtitkárság további egyeztetéseket folytat tárgyalópartnereivel az ágazati bérmegállapodás gyakorlati végrehajtásának ellenőrzéséről, a cafeteria rendszer kiterjesztésének áttekintéséről, valamint a munka és védőruházat juttatás felülvizsgálatáról. 

Ezen felül megvizsgálják a gazdasági és műszaki- ügyviteli és fizikai munkakörben dolgozók béremelésének lehetőségét, a védőnők és a mentésben foglalkoztatottak helyzetét és megkezdik az ügyelet munkajogi szabályozásának felülvizsgálatát. 

Az egészségügyi dolgozók munkája nélkülözhetetlen, hiszen ők azok, akik a betegágyak mellett visszaadhatják az egészséget, a gyógyulás reményét és törődnek az elesett, beteg emberekkel. Éppen ezért a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy élet- és munkakörülményeik a következő időszakban még tovább javuljanak.

(forrás:Egészségügyért Felelős Államtitkárság)