„A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása” elnevezésű EFOP-2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alaptámogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történik meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

A pályázat során egy emelt szintű radiológiai ultrahang készüléket szereznek be, mellyel korszerűbb, költséghatékony működésű ellátást biztosítanak majd a megnövekedett számú vizsgálatokhoz a radiológiai osztály ultrahang részlegén. Ezzel egyrészt emelkedik a betegellátás színvonala, másrészt pedig lerövidül a diagnosztikai vizsgálatokhoz jutás ideje is.

A 21. századnak megfelelő, korszerű eszközzel a betegutak szervezhetőbbé válnak. A diagnosztikai lehetőségek bővítésével a kórház hozzájárul ahhoz, hogy az időben felfedezett betegség javítsa a betegek gyógyulási esélyeit, illetve csökkentse vagy megelőzze a kórházi felvételek lehetőségét, ami az intézmény fekvőbeteg osztályainak tehermentesítését hivatott szolgálni.
A pályázati támogatás egy kiváló paraméterekkel rendelkező, középszintű szülészeti-nőgyógyászati ultrahang beszerzését is lehetővé teszi majd.  
     
Forrás: drinfo.aeek.hu