A korábbi MR diagnosztikai eszköz 13 évig működött az Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézetben, azonban magas energiafogyasztása, és elavult műszaki paraméterei miatt szükségessé vált egy korszerűbb gépre cserélése.

Az új, Siemens Magneton Aera 1.5T MR típusú berendezés novemberben beszerelésre került, a Szent István Kórház telephely „R” épület Központi Radiológiai Osztályára. Jelenleg még próbaüzemben működik, de hamarosan teljes üzemideje a kórházi vizsgálatokra fordíthatóvá válik, jelentősen növelve ezzel a diagnosztikai mérések hatékonyságát, és a gép kapacitáskihasználtságát.

Az ünnepélyes projektzáró rendezvényt Dr. Vályi – Nagy István, az intézmény főigazgatója nyitotta meg, Dr. Deczky Zoltán, ÁEEK térségi igazgató úr tartott tájékoztatót a projekt jelentőségéről.

Mint elmondták, az új berendezés beszerzésére vonatkozó pályázat nem csupán műszaki korszerűsítés céljából került beadásra: az energiahatékonysági szempontokat szintén szem előtt tartották, hiszen a régi berendezéshez képest, egy vizsgálatra vetítve, legalább 15%-os energia-felhasználás csökkenést teljesít. Ezzel jelentős energia-megtakarítást tesz lehetővé, amely által az Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet működési költségei is csökkenthetőek.

Forrás: Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet