„A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi régióban” című projekt alapvető célkitűzése: a különböző rehabilitációs szakterületekhez való lakossági hozzáférés földrajzi-regionális és ellátásbeli egyenlőtlenségeinek csökkentése, valamint az elérhető egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások színvonalának javítása az infrastruktúra és a műszerezettség fejlesztése révén.
A projekt megvalósítására konzorcium jött létre, amelyben a konzorciumvezetői feladatokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház látja el. A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat, Heves megyében kettő, míg Nógrád megyében három kórházat érint. 

Az Almási Balogh Pál Kórház a pályázat támogatásából 302.469.301 Ft-os beruházást valósított meg, 118 MFt értékben eszközbeszerzést, és 172 MFt értékben építészeti munkálatokat.
Az ózdi Almási Balogh Pál Kórház programjának fő prioritása egy 30 ágyas mozgásszervi rehabilitációs osztály, mint új szakma létrehozása.

Forrás: Almási Balogh Pál Kórház