A TIOP 2.3.2 projekt két egymást követő szakmai workshop keretében egyeztette és fogadtatta el az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér logikai rendszerterveit a projektben résztvevő konzorciumi tagok szakmai képviselőivel, valamint a projekten dolgozó szakemberekkel egyeztetve véglegesítette azokat.

2015. március 30 - 31.

Az EESZT rendszertervek vezetői szintű szakmai workshopján egyre mélyrehatóbban ismerhette meg a hallgatóság az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret. Dr. Schiszler István az egészségügyi ágazati vezetés szemszögéből megközelítve a magyar e-Health programról adott áttekintést, majd a projekt szakmai vezetője, Szabó Bálint ismertette az EESZT szerepét a magyar e-Egészségügy informatikai fejlesztésében. Kovács András előadásában felülnézetből szemléltette az eddigi tervezés eredményeként létrejött logikai rendszerterveket, Dr. Kovács Arnold pedig a jogszabályi hátteret világította meg, és a délelőtti blokk zárásaként Sas Tibor beszélt a magyar e-Egészségügy lehetséges jövőjéről, az informatikai fejlesztésekben rejlő lehetőségekről.
 
A délutáni előadások már mélyebbre hatoltak az EESZT rendszerébe, Kovács András az EESZT architektúráját, míg Márton Miklós és Hámor Endre, a KÜRT képviseletében az informatikai adatbiztonság fontosságát hangsúlyozta a résztvevőknek. Dörnyei Márton az ágazati portálról, Héja Gergely pedig a törzsadatpublikációról és a jelentéskezelésről, validációról, üzenetkezelésről tartott előadást.

A workshop második napja a TIOP 232 projekt adminisztrációjában érintetteknek szólt. Szalatnyay Koppány projektmenedzser a Támogatási Szerződés módosításról és az Állami Egészségügyi Ellátó Központtá alakult GYEMSZI belső változásairől, az ezekkel járó adminisztrációs feladatokról adott átfogó képet. A projekt pénzügyi vezetője, Lakatos László a változások pénzügyi vonatkozásairól tartott előadást.

2015. március 31 - április 1.

A második szakmai workshopot EESZT logikai rendszertervek szakmai szemmel (informatikai szakembereknek) címmel szervezte meg a projekt, ahol részletes felépítési és működési, valamint üzemeltetési rendszerterveket vitattak meg a konzorciumi tagok szakértői és az EESZT-hez kapcsolódó projektek képviselői. Az egymást gyorsan követő előadások témái egytől-egyig az EESZT valamint az ágazati portál rendszereit mutatták be a részletesség igényével. Héja Gergely az OID kezelést és a közös adatmodellt (CDM) ismertette, Remete Gergő a digitális önrendelkezésről, míg Sípos Károly a digitális képtovábbításról és a távkonzíliumról beszélt. Kurilla Beatrix és Dörnyei Márton az ObjectSharing funkciót, Pázmány Gábor pedig az eSeménykatalógust mutatta be. Rácz Gergely által a résztvevők megismerhették az EHR repositoryt és az eProfilt, majd ismét Héja Gergely kapott szót, aki most az eReceptről beszélt, őt követte Dombai Péter az eBeutaló és az erőforrás publikáció ismertetésével. A délelőtti blokkot Mázi Miklós előadása zárta az iRegiszterről.


 
A workshop délután az innovatív adatmegjelenítés témájával folytatódott, amiről Kovács Géza beszélt, majd Mázi Miklós ismertette meg a hallgatóságot a keresztreferencia-tárral. Külön blokknak tekinthetjük az EESZT-n belüli folyamatok ismertetést, aminek keretén belül is Mázi Miklós immár a lakossági e-egészségügyről tartott kimerítő előadást

A workshop másnapján folytatódott az EESZT-n belül zajló folyamatok ismertetése, Mázi Miklós a fekvő, illetve járóbeteg-szakellátásról tartotta újabb előadását. A program zárása előtt az LRT-k elfogadásáról döntöttek a jelenlevők, ami a projekt számárra egy nagy munka és egy jól körülhatárolható egység befejező akkordja volt, és egy újabb kemény munkát követelő egység kezdetét jelentette.