Ezzel a címmel tartotta sajtó-nyilvános rendezvényét a TIOP 2.3.2 projekt 2015. július 30-án, ahol az egészségügyi ágazat széles spektruma képviseltette magát. A nagyszámú érdeklődő részvételével tartott szakmai konferencián az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) és az ágazati portál, mint a projekt mára megfogható valósággá vált eredménytermékei, valamint a nagyon komoly háttérmunkával elkészített, jogszabályi módosításokat eredményező szabályozástervezet, és a semmiképpen nem elhanyagolható, de tartalmánál fogva nagyon bizalmasan kezelendő biztonsági megoldások kerültek bemutatásra.

Az előadások és az ágazati portál ismertetése után következő sok kérdés mind azt bizonyította, hogy az új rendszer, a kiépülő e-egészségügyi szolgáltatási tér és annak bevezetése valóban nagy érdeklődést vált ki az ágazati szereplők körében. Éppen ezért a projekt aloldalán elérhetővé tesszük a konferencián bemutatott előadásokat.
Elsőként Szabó Bálint, a TIOP 2.3.2 projekt szakmai vezetője tartott előadást a szakmai munkáról, a projekt tevékenységéről, eddig elért eredményeiről, és a jövőbeni feladatokról. Őt követte Dr. Kovács Arnold, a projekt jogi munkacsoportjának tagja, aki a megvalósításhoz kapcsolódó szabályozástervezetről beszélt, és végül Hámor Endre szólt a megjelentekhez, bemutatva a legmagasabb szintű biztonsági rendszer szükségességét.

Szabó Bálint - Új távlatok a magyar e-Egészségügyben: Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

Dr. Kovács Arnold - Az EESZT szabályozástervezete

Hámor Endre - EESZT: Biztonságból 5-ös!