EESZT = karabiner az e-egészségügyben

2015. OKTÓBER 16-án Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár ünnepélyes keretek között átadta a TIOP 232 projekt eredménytermékeit: az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret és az ágazati portált.

Az EESZT, mint a korszak legjelentősebb egészségügyi fejlesztése került bemutatásra, amihez az ágazat szereplői számára egy térben és időben korlátok nélkül elérhető portálfelületet is kifejlesztett a projekt. A munka folyamatáról és a megvalósított eredmények jelentőségéről Szabó Bálint, a projekt szakmai vezetője beszélt. Előadása mintegy folytatása volt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Projektirányítási Igazgatóságának főosztályvezetője, Divinyi Zsombor által a jövőbe mutató egészségügyi informatikai fejlesztésekről tartott beszédének.

A 2016 és 2017 folyamán fokozatosan bevezetésre kerülő Szolgáltatási Tér legfontosabb ismérveiről a projekt munkacsoportjait képviselő szakemberek beszéltek. Dr. Kovács Arnold, a jogi hátteret világította meg, ismertetve a tervezett, vagy éppen már folyamatban levő jogszabályi módosításokat is. Dörnyei Márton a Tér elérését folyamatosan biztosító ágazati portálról, míg Héja Gergely a jelentésküldési és törzsadat-kezelési rendszerről tartott előadást. Végül, de nem utolsó sorban Sas Tibor, az EESZT-n keresztül elérhető szolgáltatásokat kifejlesztő TIOP 231-es projekt szakmai vezetője szemléltette az új rendszer által nyújtott jövőbeni lehetőségeket.

A szakmai előadások anyaga ITT érhető el.

Kérem, tekintsék meg az esemény kapcsán kiadott sajtóközleményt is.