Népegészségügyi Hálózati Központ kialakítása
A Népegészségügyi Hálózati Központon keresztül történik a területi egészségfejlesztési, népegészségügyi szakmai támogató hálózat létrehozása és támogatása. A Népegészségügyi Hálózati Központ az OEFI intézményén belül alakul ki, annak szervezeti egységeként.

Szakmai támogató hálózat kialakítása a területen
Az OEFI a területen tevékenykedő szakemberekkel és egészségfejlesztési programok megvalósítóival a szakmai támogató hálózat közreműködésével tartja a kapcsolatot.
Az OEFI-nek nincsen módja területi főállású egészségfejlesztési „ügynököket” foglalkoztatni, a gazdasági és munkaszervezési racionalitás sem ezt diktálja. A szakmai támogató hálózat tagjai az OEFI-vel szoros szakmai kapcsolatban álló, az OEFI által kiképzett szakemberek, akik főállásuk mellett célzott feladatok megvalósítására szerződnek az OEFI-vel, továbbá a kiépült és az NHK-val fenntartott kapcsolatrendszernek köszönhetően bármikor mozgósíthatóak országos szakmai népegészségügyi kezdeményezések projektek, pályázati rendszerek helyi szintű támogatására.

Szakmai módszertani anyagok és dokumentációs rendszer elkészítése a szakmai támogató hálózat munkatársai számára
A szakmai módszertani anyagok a szakmai támogató hálózati szakemberek munkáját segítik az egészségfejlesztési projektek/programok 
•    értékelése, és 
•    monitorozása, továbbá 
•    az ún. jó gyakorlatok felkutatása tekintetében. 

•    A módszertani anyagok tartalma színtér szerint: 
•    közösségi (települési, járási, regionális) színtér programok,
•    munkahelyi színtér programok,
•    iskolai programok.

Területi szakmai hálózat szakemberei részére készségfejlesztő tréning szervezése, munkaértekezletek lebonyolítása.
A területi szakmai hálózat munkatársai különböző szakmai múlttal, eltérő gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek. Emiatt az egységesség biztosításához szükséges olyan készségfejlesztő tréning biztosítása a számukra, amelyben az egységes elvek alkalmazását megismerik, gyakorolják és a későbbiekben a koordinálási, tanácsadási, programértékelési tevékenységükben következetesen alkalmazni tudják. A tréning egyben csapatépítésre is szolgál.
A tréningen résztvevők tervezett száma: 100fő. A tréning 3 naposra tervezett. Helyszín: Budapest