Hírek

 • szülésfelkészítő

  Szülésfelkészítő tanfolyamok az orosházi kórházban

  KéSzüljünk együtt! címmel indít szülőszobalátogatással egybekötött szülésfelkészítő tanfolyamokat az Orosházi Dr. László Elek Kórház Egészségfejlesztési Irodája. Február 6-tól, négy pénteki napon várják a leendő édesanyákat.

  Tovább
 • rákellenes világnap

  Forradalmi változás zajlik a tüdőrák kezelésében

  Még mindig a daganatos megbetegedésekkel szembeni küzdelem jelenti korunk legnagyobb egészségügyi kihívását. Erre kívánja felhívni a figyelmet minden év február 4-én a rákellenes világnap, aminek apropóján a szűrések fontosságára kívánják ráirányítani a figyelmet a Korányiban.

  Tovább
 • JIR_Kaposvár

  Gépesítették a kórházi betegfelvételt Kaposváron

  Négy ütemben alakítanak ki új járóbeteg-ellátási rendszert a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktatókórházban, elsőként a belgyógyászati tömbben használhatják azt a betegek február elsejétől.

  Tovább
 • szakápoló_miskolc1

  Leendő szakápolók versenyeztek Miskolcon

  Ismét megszervezte a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyt a Magyar Egészségügy Szakdolgozói Kamara. A vármegyei döntőn először belgyógyászati ismereteikről adtak számot két iskola diákjai.

  Tovább
 • vércukorszintmérő1

  Vércukorszintmérő készülékekkel segíti a szűréseket a 77 Elektronika

  A magyar tulajdonban lévő 77 Elektronika Műszeripari Kft. 200 ezer forint értékben egészségügyi szűrővizsgálatoknál használatos vércukorszintmérő készülékeket adományozott az Országos Kórházi Főigazgatóság „Helybe visszük a szűrősvizsgálatokat” programjának támogatására.

  Tovább
 • Korszerű foniátriai szakrendelés indult Szekszárdon_k

  Korszerű foniátriai szakrendelés indult Szekszárdon

  Modern, felvétel rögzítésre is alkalmas készülékkel vizsgálják a betegeket a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház fül-orr-gégészeti osztályán.

  Tovább
 • Leendő szülőknek segít a tatabányai kórház

  Leendő szülőknek segít a tatabányai kórház

  Havonta két alkalommal szülésfelkészítéssel és szülőszobalátogatással segítik felkészülni a leendő szülőket a Komárom-Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórházban. Ezúttal a kemma.hu is bekukkantott az eseményre.

   

  Tovább
 • Tudatosan megélt időskor

  Tudatosan megélt időskor

  Kilenc éve működik Sopronban az Alzheimer Café, amely számos előadást, szűrőprogramot, kulturális és sporteseményt szervezett már az idős klubtagoknak. Megelőzési céllal rendszeresen dolgoznak fel olyan tabutémákat, mint például a demencia, az Alzheimer-kór vagy az inkontinencia.

   

  Tovább
 • Szívbarát életmód klub_kaposvár_522_236.png

  Szívbarát életmód klub a kaposvári kórházban

  Négy héten át várják a szívbarát életmód iránt érdeklődőket a kaposvári kórház szívklubjának előadásain január 30-tól.

  Tovább
 • Műtéti felkészítő foglalkozások a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban

  Műtéti felkészítő foglalkozások a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban

  Az intézmény lehetőséget biztosít betegei számára, hogy a beavatkozást megelőzően egy olyan felkészítő foglalkozáson vegyenek részt, ahol információt kaphatnak a sebészeti osztály működéséről, a műtétet megelőző feladatokról, az otthoni lábadozás folyamatáról és a különböző betegségekhez tartozó jogosultságokról, valamint a lelki feszültséget csökkentő technikákat is megismerhetik.

  Tovább