Hírek

 • Öröménekléssel ünnepelte jubileumát a tízéves MEDrigál Kórus

  Öröménekléssel ünnepelte jubileumát a tízéves MEDrigál Kórus

  Megalakulásuk 10. évfordulója alkalmából ünnepi koncertet rendezett a MEDrigál Kórus a kecskeméti evangélikus templomban. Az együttes 2014 februárjában tartotta meg első közös próbáját, azóta Szabó Sándor vezetésével számos kórházi rendezvényen léptek már fel.

  Tovább
 • Március az endometriózis hónapja

  Március az endometriózis hónapja

  Bábiné Szottfried Gabriella, az OKFŐ Népegészségügyért és Prevencióért felelős főigazgató-helyettese Endometriózis Nagyköveti felkérést kapott a Női Egészségért Alapítványtól.

  Tovább
 • Új eszközzel bővült a kardiológia a zalaegerszegi kórházban

  Új eszközzel bővült a kardiológia a zalaegerszegi kórházban

  A Belügyminisztérium közel 300 millió forintos támogatásának köszönhetően újulhatott meg Zalaegerszegen a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház katéteres laborjának eszközparkja. A beruházás során a 17 éves régi képalkotó berendezést cserélték le, az új angiográfiás röntgenkészüléket csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek a kórház- és a városvezetés jelenlétében.

  Tovább
 • vastagbél

  A szűrés életet ment

  Március a vastagbélrák elleni küzdelem hónapja, amelynek legfőbb célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára.

  Tovább
 • Egészségsziget az állásbörzén

  Egészségsziget az állásbörzén

  Újabb kompetenciák szerzésével vonzóvá válhat az ápolói pálya a fiatalok körében – mondta a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára, a Budapesten megtartott sajtótájékoztatón, a JOBVERSE Állásbörzén.

  Tovább
 • Mesterséges intelligenciával segítik a stroke-ellátást

  Mesterséges intelligenciával segítik a stroke-ellátást

  Az Európai Uniótól érkező több mint egymilliárdos támogatásból hozott létre új, stroke-ellátást segítő rendszert a Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet. A mesterségesintelligencia- (MI-) alapú központi döntéstámogató rendszerrel idehaza eddig nem alkalmazott eljárások is elérhetővé váltak.

  Tovább
 • A biztonság a betegnek és az ápolónak is fontos

  A biztonság a betegnek és az ápolónak is fontos

  A helyes betegmozgatási technikákról, betegjogokról és az újraélesztés hibátlan végrehajtásáról bővíthették ismereteiket az egészségügyi szakdolgozók a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban lezajlott szakmacsoportos továbbképzésen.

  Tovább
 • Honvédelem tantárgy a miskolci skill laborban

  Honvédelem tantárgy a miskolci SKILL-laborban

  Az új tanévtől a Diósgyőri Gimnázium tizenegyedik évfolyamos diákjai heti egy tanórában honvédelem tárgyat is tanulnak. A fiatalok az elméleti képzés mellett gyakorlati oktatást is kapnak, így az év során 36 órában találkozhatnak a Magyar Honvédség tevékenységét és munkáját érintő ismeretekkel.

  Tovább
 • Két korszerű panelműtő segíti a gyógyító munkát a nyíregyházi kórházban

  Két korszerű panelműtő segíti a gyógyító munkát a nyíregyházi kórházban

  Az „Egészségügyi ellátórendszer szakmai, módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt részeként a Nyíregyházi Jósa András Tagkórházban két korszerű panelműtő jött létre. Az újonnan átalakított műtők emelt szintű, komplett műtői felszerelést kaptak, amelyek magasabb szintű betegellátáshoz járulnak hozzá.

  Tovább
 • Ritka betegségekre hívják fel a figyelmet Budapest fényárban úszó nevezetességei

  Ritka betegségekre hívják fel a figyelmet Budapest fényárban úszó nevezetességei

  Magyarországon körülbelül 700 ezer ember – főként gyermek – szenved valamilyen ritka betegségben, amelynek többségére még nincs gyógymód.

  Tovább