Hírek

 • Jótékonysági koncert a tiszta lélegzetért

  Jótékonysági koncert a tiszta lélegzetért

  A Tüdőgyógyászatért Alapítványszeretettel vár minden érdeklődőt május 15-én a Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertjére, melnyek bevételéből – céljának megfelelően – az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet dolgozóit, a tüdőgyógyászati ellátás háttérfejlesztéseit kívánja támogatni.

  Tovább
 • A vese világnapja alkalmából tanácskoztak

  A vese világnapja alkalmából tanácskoztak

  Március 14-e a vese világnapja. Ebből az alkalomból rendeztek tudományos konferenciát a Békés Vármegyei Központi Kórház dr. Réthy Pál tagkórházában. Az eseményen az intézményben működő nefrológiai osztály működéséről és a vesebetegek kezelésének aktualitásairól hallhattak előadásokat az orvosok.

  Tovább
 • Aranyfokozatú minősítés a Balassa Teamnek

  Aranyfokozatú minősítés a Balassa Teamnek

  Szinte valamennyi különdíjat hazavitte Szekszárdra a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház csapata az Országos Közétkeztetési Szakácsversenyről.

  Tovább
 • Nárciszültetés a gyógyíthatatlan betegekért

  Nárciszültetés a gyógyíthatalan betegekért

  Nárciszültetéssel tisztelegtek a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők és a hospice ellátásban résztvevők előtt a Soproni Gyógyközpontban. Az eseményen a hagyományok szerint a kórház közelmúltban elhunyt munkatársairól is megemlékeztek.

  Tovább
 • Békés vármegyei központi kórház gyula

  Korszerű sugárterápiás készülékkel bővül idén a gyulai onkológia

  Tudományos ülésen mutatkozott be a napokban a Békés Vármegyei Központi Kórház onkológiai centruma, melyet tavaly szeptember óta új osztályvezető főorvos irányít. Torday László az eseményen kiemelte: osztályuk idén korszerű sugárterápiás készüléket szerez be kormányzati támogatásból, ezzel felzárkózik az ország legmodernebb sugárterápiás ellátási központjaihoz.

  Tovább
 • Tudományos értékű konferencia Szekszárdon

  Tudományos értékű konferencia Szekszárdon

  Komoly tudományos értékkel bíró konferenciává fejlődött a Szekszárdi Baleseti Sebészeti Nap, amelyet március 8-án immár tizenkilencedik alkalommal rendeztek meg a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház traumatológusai a Tolna Megyei Baleseti Alapítvány együttműködésével.

  Tovább
 • Modern gép segíti a szűréseket

  Modern gép segíti a szűréseket

  A megelőzésben, a kóros elváltozás mielőbbi felismerésében és a gyógyításban is nagy segítséget nyújt majd az új, korszerű mammográfiás berendezés. Az új gép beszerzésével egy együttműködés is megvalósul a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház és a Siófoki Kórház-Rendelőintézet között. A vizsgálatokat Siófokon végzik majd el, az eredményeket pedig Kaposváron értékelik ki a szakorvosok.

  Tovább
 • Mi a tudományos igazság a böjtölés mögött?

  Mi a tudományos igazság a böjtölés mögött?

  Manapság egyre nagyobb divat az időszakos böjtölés, amikor az evés és a koplalás váltakozik minden nap. De van-e tudományos igazság a böjtölés mögött? Erre ad választ a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.    

  Tovább
 • Fájdalomkezelő ambulancia Szombathelyen

  Fájdalomkezelő ambulancia nyílt Szombathelyen

  Szervi ok nélkül is fájhat! – ebben a szemléletben született meg a Bethesda Gyermekkórházban az a kezelési módszer, amely a főváros után először a Szombathelyen válik elérhetővé, a  Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Gyermek Fájdalomkezelő Ambulanciáján. 

  Tovább
 • Nem volt B-terve: gyermekkorától az egészségügyi pályára készült

  Nem volt B-terve: gyermekkorától az egészségügyi pályára készült

  Deák Mária, a salgótarjáni kórház nővére már gyermekkorában is ámulattal nézte a védőnők munkáját, így amikor a pályaválasztásról kellett döntenie, nem volt B-terv, egyértelmű volt számára, hogy egészségügyi vonalon tanul tovább. A szakiskola elvégzését követően a salgótarjáni kórházban kezdett el dolgozni, ennek lassan 40 éve. Elhivatottságát a közelmúltban miniszteri oklevéllel ismerték el.

  Tovább