Hírek

 • Köszönet a véradóknak!.jpg

  November 27-e a magyar véradók napja

  Minden évben november 27-én az igazi hősökre gondolunk, akik önzetlenségükkel és szeretetükkel reményt adnak beteg társainknak a gyógyulásra. Köszönet a véradóknak!

  Tovább
 • Veszélyeztetett a chipsnemzedék

  Veszélyeztetett a chipsnemzedék

  Hazánkban egymillió diabéteszes ember él, s egyre nő a betegek száma.

  Tovább
 • Megnémíthatja a férfiakat ez az alattomos betegség

  Megnémíthatja a férfiakat ez az alattomos betegség

  Világszerte a férfiak vezető halálokai között szerepelnek a fej-nyaki daganatok, aminek kialakulásában a dohányzásnak és az alkoholfogyasztásnak kiemelt szerepe van, nem véletlen, hogy Magyarországon a betegség negatív kimenetelében vezeti a statisztikát. Miközben kezdetben 80-90 százalékban gyógyítható, a többség már csak az évekig húzódó panaszokkal fordul orvoshoz. Évente több száz magyart némít meg a tumor miatti gége-, garat- vagy nyelveltávolító műtét ‒ tudtuk meg Dános Kornél fül-orr-gégésztől.

  Tovább
 • November a férfiak hónapja - “Tegyünk együtt a férfiak egészségéért!”

  November a férfiak hónapja - “Tegyünk együtt a férfiak egészségéért!”

  Egy ausztrál kezdeményezés alapján a férfiak egy teljes hónapra félreteszik a borotvát és világszerte megnövesztik bajszukat. E tevékenységükkel hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfi daganatos betegséggel, a prosztatarákkal. A Movember mozgalom célja, hogy világos üzenetet küldjön a férfiaknak, ne hanyagolják el saját egészségüket, figyeljenek oda a problémákra, rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon.

  Tovább
 • Komplex fejlesztés a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben

  Komplex fejlesztés a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben

  Korszerű eszközöket szerzett be mintegy százmillió forint értékben a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet és az akadálymentesítés terén is fejlődött az intézmény.

  Tovább
 • A betegágy mellett megszerzett tudást adták tovább

  A betegágy mellett megszerzett tudást adták tovább

  Huszonhatodik alkalommal gyűltek össze a régió egészségügyi szakemberei Sopronban, a Hotel Fagusban megrendezett Szakdolgozók Tudományos Értekezletén. A Soproni Gyógyközpont konferenciáján több mint 300 érdeklődő ismerhette meg az előadásokban összefoglalt legfrissebb szakdolgozói tudásanyagot.

  Tovább
 • Több millió forintot gyűjtöttek a motorosok

  Több millió forintot gyűjtöttek a motorosok

  Minden felhajtás nélkül egyszerűen csak folytatták a hagyományt, és segítettek a kórháznak.

  Tovább
 • Hiánypótló fejlesztések a gyermekpszichiátria területén

  Hiánypótló fejlesztések a gyermekpszichiátria területén

  A „Gyermek és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételeinek fejlesztése” című projekt eredményeképpen az ország egész területén, 13 helyszínen javult a gyermekpszichiátriai ellátórendszer hozzáférése.

  Tovább
 • Háromszázmillió fejlesztésre

  Háromszázmillió fejlesztésre

  Csaknem 300 millió forintból korszerűsítették a járóbeteg-szakrendelést a Hódmezővásárhelyi–Makói Egészségügyi Ellátó Központban, ezzel több mint 100 ezer ember egészségügyi ellátásának feltételei javultak uniós támogatással.

  Tovább
 • Legfontosabb a család: 40 éves a veszprémi gyerekpszichiátria

  Legfontosabb a család: 40 éves a veszprémi gyerekpszichiátria

  Ünneplő-visszatekintő szakmai délelőttel köszöntötték a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Gondozójának 40. évfordulóját.

  Tovább