Hírek

 • Újabb életmentő eljárás_330_277.png

  Újabb életmentő eljárás a Szent János Kórházban

  „Time is brain” – szélütés (stroke) esetében az idő az egyik legfontosabb tényező. Sokaknál azonban komoly kockázattal járhat a műtét. Ezért is számít mérföldkőnek, hogy már a Szent János Kórházban is elérhetővé váltak az érelzáródásos és agyvérzéses hátterű stroke kezelésére és megelőzésére alkalmas neurointervenciós eljárások. A módszer előnyeiről, az első beavatkozás részleteiről és a stroke-kal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról dr. Vajda Zsoltot, a Neurovaszkuláris Egység főorvosát kérdeztük.

  Tovább
 • Élet-harang_Korányi_1500_942.jpg

  Élet-harang az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben

  A tüdődaganatból felépült betegek szólaltathatják meg az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben azt az Élet-harangot, amelyet a Lélek-zet Egyesület ajándékozott az intézménynek.

  Tovább
 • Világszínvonalú egynapos_Kecskemét_01_1199_799.png

  Világszínvonalú egynapos sebészeti egységet adtak át Kecskeméten

  2023. május 10-én, szerdán ünnepélyesen is megnyitotta kapuit a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén az új, kétszintes, egynapos sebészeti ellátást biztosító egység. A nettó 2,146 milliárd forint európai uniós, vissza nem térintendő támogatásból megvalósult fejlesztést Lengyel László az egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkár, Gerencsér Andrea, az Országos Kórházi Főigazgatóság ápolásügyi koordinációs igazgatója és dr. Gondos Miklós a Bács Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója adták át.

  Tovább
 • Mesterséges immunsejtekkel_1920_1056.jpg

  Mesterséges immunsejtekkel küzdenének egyes daganatok ellen

  A sejtterápiás és az immunterápiás eljárást ötvöző, személyre szabott, világszínvonalú innovatív terápiás eljárás akár végstádiumú betegeken is segíthet. Az uniós finanszírozású, nagyszabású nemzetközi kutatásról és az első biztató eredményekről szakmai konferencián számoltak be Mátraházán.

  Tovább
 • A tuberkolózis szörnyű pusztítását_1920_1280.png

  A tuberkolózis szörnyű pusztítását és gyógyításának történetét mutatja be a különleges kiállítás Szolnokon

  Lélegzet metsző tűzben – a TBC gyógyításáról látható tárlat a Hetényi Géza Kórházban. A különleges kiállítás megnyitóját kedd délelőtt tartották a „C” épület aulájában.

  Tovább
 • Május a mentális egészség hónapja_OMIII logo_1920_827.png

  Május a mentális egészség hónapja

  Május a mentális egészség hónapja, amelynek fő célkitűzése, hogy felhívja a társadalom figyelmét a lelki egészség jelentőségére, valamint teret adjon a nyílt, megbélyegzés nélküli párbeszédnek. Noha minden ember életében előfordulnak, gyakran nehéz beszélni a megterhelő, fájdalmas érzelmi állapotokról, és a mentális zavarokat a mai napig számos tabu, félelem és stigma övezi, így sokan keveset tudnak arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük az érintetteknek.

  Tovább
 • Ma van a Mentők Napja_1920_1280.png

  Ma van a Mentők Napja

  1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére.

  Tovább
 • A kézhigiéné világnap_programok_kórházak_01_1166_614.png

  A kézhigiéné világnap alkalmából interaktív programokat szerveztek a kórházak

  A világnap apropóján a fehérvári, egri és nyíregyházi kórház versenyt rendezett, a veszprémi és miskolci intézmény „kézhigiénés tudásgyakorló standot” állított fel, a Korányi Intézetben pedig jutalom csokikkal díjazták a kézhigiénés tesztkérdésekre helyesen válaszolókat.

  Tovább
 • Látványos már a Fejér Vármegyei_új tömb_1080_676.png

  Látványos már a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjének építése

  A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a régió legnagyobb betegellátó intézménye. Az elmúlt közel tíz évben számos beruházás valósult meg: megújult a sürgősségi ambulancia, az intenzív osztály, a pszichiátriai osztály, a szülészeti osztály és a perinatális intenzív centrum, a gyógyszertári központ, valamint új hemodinamikai és gasztroenterológiai labort is kialakítottak az ezekhez tartozó új eszközpark megújításával együtt. Emellett létrejött egy, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt egynapos sebészet is. A fejlesztések sora azonban nem ért véget, a jelenleg folyó beruházással újabb épülettel gazdagodik a kórház, a magasabb szintű betegellátás érdekében.

  Tovább
 • Mozgásra biztatja_orosházi_526_526.png

  Mozgásra biztatja a családot az orosházi kórház

  A rendszeres testmozgás hozzásegíti a családokat, hogy hosszabb távon egészségesen éljenek, és megelőzzék az úgynevezett civilizációs betegségek kialakulását. A séta, nordic walking, futás, kerékpározás, mellett vércukor-, vérnyomás- és testtömeg összetétel mérésre is lehetőség lesz az Orosházi Kórház Egészségfejlesztési Irodájának szervezésében, május 13-án.

  Tovább