Hírek

 • Másokért és Magamért_1920_1440.png

  Másokért és Magamért

  Ez a jelmondata a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház önkéntes segítő csoportjának, amely megtartotta szokásos havi csoportfoglalkozását. A közel 70 fős csapat tevékenységét a kórház rendszeres fejlesztéssel és programokkal segíti. A találkozók és szakmai képzések annak érdekében jönnek létre, hogy a segíteni vágyók a rendszeres részvétel által a kórházhoz kötődve, elhivatottan működjenek közre az intézmény és egyben saját céljaik elérésében. Hiszen az önkéntesség az élethosszig tartó tanulás egyik formája is, a közjó mellett az egyén önfejlesztését is elősegítik.

  Tovább
 • Neurológusok szakmai fóruma_1484_985.jpg

  Neurológusok szakmai fóruma

  Porckorongsérv, agyalapi műtétek, fül-orr-gégészeti beavatkozások, az SMA kezelése, látászavarok, stroke és mindezek idegsebészeti kapcsolódása volt többek között a téma a XLV. Nyugat-Pannon Neurológiai Konzultációs Fórumnak.

  Tovább
 • A vastagbélszűrés életet menthet_01_620_420.jpg

  A vastagbélszűrés életet menthet

  Magyarországon évente mintegy 10 ezer új vastagbéldaganatos beteget diagnosztizálnak, az esetek közel fele végzetes kimenetelű. Férfiak körében a második, míg nőknél a harmadik leggyakrabban előforduló tumortípus. A statisztikai adatok alátámasztják a korai felismerést szolgáló szűrővizsgálatok jelentőségét.

  Tovább
 • Hivatásában kiváló_620_420.jpg

  Hivatásában kiváló

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara rangos kitüntetésében részesült Dr. Avarné Boros Erzsébet, a Soproni Gyógyközpont osztályvezető ápolója. A „Hivatásunk kiválósága” díjat hosszú évek óta, magas színvonalúan és empatikusan végzett szakmai tevékenységének elismeréseként vehette át.

  Tovább
 • Életműdíjat kapott a kecskeméti_onkopszichológus_1665_1665.jpg

  Életműdíjat kapott a kecskeméti kórház onkopszichológusa

   

  Életműdíjat vehetett át dr. Molnár Mária pszichológus-pszichiáter a Magyar Pszichoonkológiai Társaság országos kongresszusán.

   

  Tovább
 • Látásvesztést okozhat a zöldhályog_01_220_135.png

  Látásvesztést okozhat a zöldhályog

  Idén március 6. és 12. között rendezik meg a Glaukóma Világhetet. A nemzetközi figyelemfelhívó kampány célja, hogy minél szélesebb körben bemutassa a zöldhályog betegséget, annak veszélyeit, valamint szűrési és kezelési lehetőségeit.

  Tovább
 • Kiérdemelte a védőnői díjat_914_515.png

  Kiérdemelte a védőnői díjat

  Prof. dr. Kopp Mária 2009-ben létrehozta a Három Királyfi Három Királylány Alapítványt, amely a Nemzeti Népegészségügyi Központ védőnői szakterületével együttműködve 2020-ban alapította meg a Steller Mária védőnői díjat. Az elismerést minden évben, minden megyéből és Budapestről egy-egy védőnő kapja.

  Tovább
 • Egészségpszichológiai ellátás az intenzív_720_509.jpg

  Egészségpszichológiai ellátás az intenzív terápiás osztályon

  A Bács-Kiskun-Megyei Oktatókórházban az intenzív ellátás egy új módszertannal, a szuggesztív kommunikációra épülő egészségpszichológiai ellátással egészült ki Csernák Krisztina egészségszakpszichológus csatlakozásával. Munkája pótolhatatlan hidat képez a testi és lelki gyógyítás között, megteremtve annak egységét a kritikus állapotú betegellátásban is.

  Tovább
 • Szűréssel az egészségért_768_622.png

  Szűréssel az egészségért

  Méhnyakrák szűréseket szervezett a Bugát Pál Kórház. Gyöngyöspatán az első napon 44-en jelentkeztek a vizsgálatra. A szűrést vezető onkológus főorvos, dr. Gulyás Zoltán elmondta, sok segítséget kaptak a szervezésben a település polgármesterétől és a védőnőtől, ezért is érkeztek ilyen szép számban a patai nők a szűrésre.

  Tovább
 • Egy évvel ezelőtt nemcsak_kinyitottuk_851_595.png

  Egy évvel ezelőtt nemcsak a határainkat, hanem a szívünket is kinyitottuk

  Egy évvel ezelőtt egy hirtelen fellépő krízishelyzet, egy háború alakult ki közvetlenül a szomszédunkban, ami azonnali cselekvést igényelt. Az orosz-ukrán háború kitörésének egy éves évfordulója alkalmából a World Health Organization (WHO) riportfilmet forgatott Dr. Nagy Anikóval a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatójával, Dr. Hans Henri P. Kluge úrral a WHO európai régiójának igazgatójával, illetve és Takács Péter egészségügyi államtitkárral az ukrán menekültek magyarországi egészségügyi ellátásával kapcsolatban.

  Tovább