Hírek

 • hévíz szent andrás

  Korszerűbb járóbeteg-szakellátás a hévízi kórházban

  Lezárult a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló pályázat.

  Tovább
 • 175 éves a Péterfy Sándor utcai kórház

  175 éves a Péterfy Sándor utcai kórház

  A visszaemlékezések szerzőinek többsége 1933. decemberét, a Hültl Dezső által tervezett épület megnyitását említi kezdetként. Igazság szerint azonban a kórház, elődintézményeit is ideszámítva, idén novemberben ünnepli 175 éves születésnapját.

  Tovább
 • Covid kiadások visszatérítése európai uniós forrásból

  Covid kiadások visszatérítése európai uniós forrásból

  A COVID- 19 világjárvány az elmúlt években az életünk minden területén hatalmas akadályokat gördített elénk. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kiemelt fontosságúnak jelölte meg a járványügyi rendszer javítását, a pandémiás készültségi szint fokozását, a járványhelyzetre adott válasz gyorsaságának és minőségének javítását, valamint az egészségügyi ellátás folyamatos biztosítását.

  Tovább
 • Covid-19 fertőzöttség kimutatására szolgáló gyorstesztek és a vírusfertőzés kezelését elősegítő gyógyszerek beszerzési költségeinek elszámolása

  Covid-19 fertőzöttség kimutatására szolgáló gyorstesztek és a vírusfertőzés kezelését elősegítő gyógyszerek beszerzési költségeinek elszámolása

  A COVID-19 világjárvány megjelenése számos kihívást okozott az egészségügyi ellátórendszer számára. A Kormány a pandémia kapcsán az Európai Unióval együttműködve célul tűzte ki Magyarország lakosságának minél nagyobb arányban történő tesztelését, az érintettek számára gyógyszerek és gyógyszeres kezelés biztosítását.

  Tovább
 • „A lélegzet élet – lépjünk korábban!” a COPD megelőzésében is

  „A lélegzet élet – lépjünk korábban!” a COPD megelőzésében is

  A COPD mai világnapján a betegséggel kapcsolatos megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet.

  Tovább
 • A Gál Ferenc Egyetem oktatási helye lesz a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

  A Gál Ferenc Egyetem oktatási helye lesz a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

  Az egészségtudományi képzések terén kifejtett magas szintű értékteremtő tevékenységéért oktatókórházi címet adományozott a Gál Ferenc Egyetem a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórháznak kedden, miután az intézmény az egyetem gyakorlati képzési helyévé vált.

  Tovább
 • Példaértékű a veszprémi pszichiátriai ellátás

  Példaértékű a veszprémi pszichiátriai ellátás

  Hazánkban 34 pszichiátriai gondozó felújítása, három új gondozó elindítása és négy új, a pszichiátriai járóbeteg-ellátáshoz kapcsolt nappali terápiás részleg kialakítása valósulhatott meg egy 4,724 milliárd forint összköltségvetésű EFOP-projekt révén, hangzott el a témában tartott sajtótájékoztatón Veszprémben, a Csolnoky Ferenc Kórházban.

  Tovább
 • Megbízható és hatékony elektronikus halottvizsgálati rendszer

  Megbízható és hatékony elektronikus halottvizsgálati rendszer

  Az Országos Kórházi Főigazgatóság uniós forrásból megvalósuló, hiánypótló fejlesztésének köszönhetően egyszerűbbé és kezelhetőbbé válik az anyakönyvezéshez szükséges adatok átadása, valamint a statisztikai adatszolgáltatás. Az eHVB rendszer nagy segítség a közigazgatásban dolgozóknak, valamint új lehetőségeket nyit tudományos- kutatási területeken és hatással van a lakosság mindennapi életére is.

  Tovább
 • November a férfi egészség hónapja

  November a férfi egészség hónapja

  Magyarország idén tizenötödik alkalommal csatlakozott a Movember mozgalomhoz. A kampányban résztvevők az egyik legférfiasabb jelképet, bajuszt növesztenek és „kitűzőként” viselik egy hónapon át, ezzel hívják fel a figyelmet a férfiak körében leggyakoribb rosszindulatú megbetegedésekre és a szűrővizsgálatok fontosságára.

  Tovább
 • Az első szívműtét a Zala megyei kórházban

  Az első szívműtét a Zala megyei kórházban

  A teljes kardiológiai, szívsebészeti ellátás kialakításának szervezési munkája 1994 nyarán kezdődött a 175 éves fennállását ünneplő intézményben.

  Tovább