Hírek

 • 10 évente 1 évet veszítenek az életükből az endometriózissal küzdő nők

  10 évente 1 évet veszítenek az életükből az endometriózissal küzdő nők

  Az Endometriózis Magyarország / "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány 2024-ben egy országos roadshow keretében hívja fel az érintettek figyelmét az endometriózisra, és arra, hogy a fájdalom sohasem normális és panasz esetén mihamarabb orvoshoz kell fordulni.

  Tovább
 • Nyugdíjas Egyetem Sopronban - Megelőzhető a csontritkulás

  Nyugdíjas Egyetem Sopronban - Megelőzhető a csontritkulás

  Nagy sikerű előadással folytatódott a Nyugdíjas Egyetem ingyenes rendezvénysorozata. dr. Nábrádi Sándor, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet traumatológia-ortopédia osztályának főorvosa a csontritkulás, a néma kór veszélyeiről, kezelésről, valamint megelőzésről beszélt.

  Tovább
 • Ép test, ép lélek

  Ép test, ép lélek

  Az Ép test, ép lélek program sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az egészség alappilléreinek fontosságára, mind a fizikai-, a mentális- és a szociális egészségre. Egyik sincs a másik nélkül, ezek kiegészítik egymást és hatnak is egymásra.

  Tovább
 • Különleges tüdőműtét a szolnoki kórházban

  Különleges tüdőműtét a szolnoki kórházban

  Különleges tüdőműtéten esett át egy hagyományos technikával nem operálható idős beteg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben. Magyarországon jelenleg két sebészeti klinika mellett csak a szolnoki kórházban végeznek ilyen beavatkozásokat. 

  Tovább
 • HPV ambulancia nyílt az Észak-budai Szent János Centrumkórházban

  HPV-ambulancia nyílt az Észak-budai Szent János Centrumkórházban

  A HPV-fertőzés a méhnyakrák elsődleges kiváltó oka, időbeli felismerése jelentősen csökkenti a betegség kialakulásának esélyét. Ebben is segíthetnek az Észak-budai Szent János Centrumkórházban működő, nemrég megnyílt HPV-ambulancia orvosai, akik a pontos diagnózis felállítása és a gyógyítás mellett a megelőzésre is hangsúlyt helyeznek. Az új ellátási formáról dr. Hazay Máté adjunktust, szülész-nőgyógyász szakorvost, az ambulancia vezetőjét kérdezte a Hegyvidék újság.

  Tovább
 • Szűréssel a vastagbélrák megelőzéséért

  Szűréssel a vastagbélrák megelőzéséért

  Tudatos életvitellel számottevően csökkenthetnénk a rákbetegség kialakulásának kockázatát. A másik hatékony védekezési mód a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel. Vegyünk részt szűrésen, figyeljünk magunkra!

  Tovább
 • Gondoskodjunk azokról, akik gondoskodnak rólunk!

  Gondoskodjunk azokról, akik gondoskodnak rólunk!

  Egészséges életmód programot hirdetett saját munkatársi számára a Kaposi Mór Oktató Kórház március elején. Az első csoportba majdnem negyvenen jelentkeztek. Az érdeklődők – akik között orvosok is vannak – táplálkozási tanácsadáson, torna- és gyógytorna foglalkozáson, valamint szabadtéri programokon vehetnek részt egészen május végéig.

  Tovább
 • OKFO_logo__4_304_190.png

  Miniszteri elismerést kaptak az OKFŐ munkatársai

  Állami kitüntetéseket, miniszteri elismeréseket adott át március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulójának alkalmából rendezett tárcaünnepségeken dr. Pintér Sándor belügyminiszter, illetve dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár 2024. március 14-én a Belügyminisztérium márványaulájában.

  Tovább
 • Miniszteri elismerést kaptak az OKFŐ munkatársai

  Orvosokat és egészségügyi területen dolgozókat tüntettek ki a nemzeti ünnepen

  Pintér Sándor belügyminiszter, illetve Rétvári Bence parlamenti államtitkár nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott.  

  Tovább
 • Medvehagymatúra Bonyhádon

  Medvehagymatúra Bonyhádon

  Kellemes tavaszi túrára várják a természet szerelmeseit az Egészségfejlesztési Iroda-Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet munkatársai.

  Tovább